Visie, Missie & Acties

Visie:

we maken risicomanagement makkelijk te moeilijk.

Missie:

waardevolle doelen helpen realiseren, ondanks onzekerheden.

Acties:

mensen in organisaties helpen anders om te gaan met onzekerheden.

Onze wereld is complex én dynamisch, met volop onzekerheden én vele mogelijkheden.

Onzekerheden worden risico’s bij negatieve gevolgen voor doelen. Denk aan organisatiedoelen, projectdoelen, teamdoelen of persoonlijke doelen. Met positieve gevolgen bieden onzekerheden juist kansen.

Effectief omgaan met risico’s en kansen zorgt voor waarde en welzijn, binnen én buiten organisaties.

Vanuit mijn visie en missie ontwikkelde ik een nieuw, eigentijds perspectief op risicomanagement: risicogestuurd werken met persoonlijk risicoleiderschap.

Deze terug-naar-de-essentie aanpak gaat over het omgaan met onzekerheden, risico’s en kansen in ‘dat wat je al doet’. Bijvoorbeeld in bestaande werkprocessen, overleggen en rapportages. Dit vanuit persoonlijk leiderschap.

De acties bestaan uit workshops, begeleiding, coaching en advies. Centraal staat ERG omgaan met onzekerheden, risico’s en kansen: Expliciet, Realistisch en Gestructureerd.

Dit alles zonder de illusie van volledige beheersing en met het ontwikkelen van veerkracht en incasseringsvermogen.

Voor het tonen van risicoleiderschap helpt het ontwikkelen én toepassen van vaardigheden. Voorbeelden zijn omgaan met conflicterende doelen, onzekerheden toelaten en vragen stellen.

Als adviseur, trainer en coach ondersteun ik vanuit VSRM toezichthouders, bestuurders, directieleden, managers en andere professionals met het ontwikkelen van hun risicoleiderschap.

INTERESSE? Neem nu rechtstreeks contact met me op:

martin@vsrm.nl

+31 (0)6 1237 3419